Category Subtitle


The Mountain View House

The Project

The clients chose quality over quantity – beautiful materials and design details within a modestly sized home.

An open, flowing interior was the primary focus with guest rooms for children and grandchildren to visit comfortably. The clients chose quality over quantity – beautiful materials and design details within a modestly sized home. Design considerations for this home were strongly influenced by the natural setting and topography, as well as a careful regard to orientation for light, sun, wind, and the amazing views. Respect for context in the historic district where it is located was essential in appropriate use of materials, size, and scale. Though the creative process revolved around the clients’ practical needs and requirements, special attention was given to that elusive quality: their dreams.

Gallery

Photos/Amy Fewell