Category Subtitle


Silo House

The Project

It was designed to evoke the barn and silo that once stood on this site and to nurture a friendship with horses.

‘Silo House’ is an equestrian’s dream home. It was designed to evoke the barn and silo that once stood on this site and to nurture a friendship with horses. A four stall barn attaches to the main house much the way homes and barns were designed in early America. The house and stalls step down the natural grade of the land with the stalls arranged lower than the house thereby not overwhelming the human shelter. Natural cedar shingles were used for the majority of the walls with tongue and groove vertical boards used for the silo and barn.

Wood beams for the ceiling and mantel surround were salvaged from the old barn that once stood on the site. The silo features a cozy office on the upper and lower level with breathtaking views.

Gallery