Category Subtitle


Tree House

The Project

A portion of the front entrance roof was planned to accommodate a tree. The architecture follows the natural slope of the land and each exit opens onto a stone terrace at grade level.

This Fauquier County home in rural Virginia, appropriately named ‘Tree House’, is nestled in a heavily wooded site and was designed to preserve the natural topography and as many trees as possible. A portion of the front entrance roof was planned to accommodate a tree. The architecture follows the natural slope of the land and each exit opens onto a stone terrace at grade level. Exterior materials were kept simple and natural with board and batten wood siding stained the color of tree bark, a copper standing-seam roof and a natural stone chimney.

Interior sloping ceilings allow tall windows and skylights to bring in an abundance of light even on overcast days.

Gallery